Thai generálmasszázs

A thai masszázs  egy hagyományos ázsiai gyógyító eljárás, ami ötvözi az akupresszurát, az indiai Ajurveda elveit és bizonyos jóga pozitúrákat. A hagyomány szerint a thai masszázs és thai orvoslás megalkotója Buddha orvosa, az időszámításunk előtti 5. században élt buddhista gyógyító Jivaka Kumar Bhacca volt, aki rendkívüli orvosi ismeretekkel és a gyógyító növények széles körű ismeretével rendelkezett. A többi masszázstól eltérően a thai masszázs úgynevezett száraz masszázs, azaz nem használunk hozzá olajat, krémeket. Nem az izmokat, hanem az akupresszúrás pontokat ingereljük nyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott masszázsnak koreográfiája van. Egy egész testre kiterjedő masszázs másfél-két órán át tart, és a masszázs során a lábujjaktól a fejtetőig minden testrészen végigmegy a masszőr. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak.

 

A thai masszázs 4 alapszabálya: A masszázst mindig a végtagoknál kell kezdeni és onnan fokozatosan haladni a törzs felé, majd vissza. Ez elősegít a sen energiáinak aktiválását. A masszázst mindig a test legalsó részén a lábaknál kell kezdeni és innen haladni felfele a fej irányába. Ez a szabály minden ősi ázsiai gyógyító rendszerben megvan, segít megtisztítani az energiákat, ahogy azok a testben áramlanak. Mindig a sen aktivizálásával kell kezdeni a masszázst. Ezt követően jön a az energiák mobilizálása és végül a nyújtások és feszítések. Ez a szabály fontos a páciens fokozatos bemelegítése szempontjából, úgy fizikailag mint energetikailag és spirituálisan. Mindig kiegyensúlyozott masszázst kell végezni. A test egyik oldalán elvégzett műveleteket annak másik oldalán is el kell végezni. Fontos, hogy az egész testet kell masszírozni – rövid szeánsz esetén is – hogy a test energiái kiegyensúlyozottak legyenek. Ha például a lábakat masszírozzuk, akkor a test egyensúlyának biztosítására a karok masszírozása is kötelező. A thai masszázs célja tehát az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére. A speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja. Oldja az energetikai blokkokat, ellazítja a testet és a lelket, csillapítja a fájdalmakat, méregtelenít, aktivizálja a vér és nyirokkeringést, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Így betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A masszázs eszközt nem igényel, s eredménye azonnal tapasztalható.


A thai masszázs hatása tehát egyszerre nyugtató és serkentő. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. Lazító, feszültségoldó, fájdalomcsillapító hatású. Mindenekelőtt azt tapasztaljuk, hogy testileg és szellemileg frissebbek, aktívabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.


Az energiavonalak, meridiánok kezelésének hatására javul a vérkeringés, és a nyirokkeringés, ezáltal elősegíti a szervezet méregtelenítését, a salakanyagok eltávolítását. Stimulálja a vegetatív idegrendszert, a belső szerveket, serkenti azok működését, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét. A nyújtások, "kihúzások" oldják az izmok és az ízületek merevségét, feszültségét, növelik a test rugalmasságát. Masszázs után frissnek, ruganyosnak érezzük magunkat, könnyebben mozgunk, megszűnik izmaink merevsége.

sorrend: 180

Árak

60 perc: 7900 HUF
90 perc: 13 500 HUF